Hem

Välkommen till Brf Bagarn

Boende med möjligheter i centrala Örebro

Med ett perfekt läge mitt i mellan shopping längs Drottninggatans alla affärer och nöje på Gustavsviks stora bad- och motionsanläggning finner du detta unika boende.

På endast några minuters gångväg kan du nå Conventums kongressanläggning, nya shoppingcentrar på Krämaren, Gustavsviks nöjesbad, Gustavsviks Golfbana, Backahallens Tennis- och badmintonanläggning, Södra station, Virginska skolan m.m.

Fastigheten köptes av Egeryds Fastigheter 2005. Företaget tog hjälp av en arkitektfirma för att rita om byggnaderna till bostäder, och samtidigt planerades att bygga en länga med radhus i området.

Från bageri till bostad

Det gamla bageriet som uppfördes på 1920-talet byggdes om 2008 till 27 bostadsrättslägenheter i varierande storlek. Husen har med sitt tjugotalsklassicistiska formspråk och sin historia som bageri ett stort bevarandevärde för Örebro kommun, varför man valt att i största möjliga mån försökt bevara och bygga om fasaden med försiktighet och eftertanke. Dessa lägenheter blir alla olika och väldigt unika med vinklar och vrår, högt i tak, stora fönster, moderna kök m.m.

Bageribygganden består av två huskroppar som är sammankopplade med ett varmgarage som har infart från gården. I källaren på båda husen finns bl.a. övernattningslägenhet med eget pentry, toalett och dusch, relaxavdelning med bastu, hobbyrum, tvättstuga samt förråd. Källarutrymmen är disponerad tillsammans med ägarna av lägenheterna i de nybyggda radhusen.

Lägenheterna i de nya radhusen

Nybyggnationen består av 14 bostadsrättsradhus byggda i etage. Samtliga radhuslägenheter har en egen liten tomt med uteplats som ligger i nära anslutning till de gemensamma mötesplatserna för grillning och lek på gården.

Alla radhuslägenheter har balkong på det övre våningsplanet där man har fin utsikt över gården. Stora ytor, modernt kök och luftiga badrum ger den rätta känslan.

Byggnadspris 2008

Egeryds Fastigheter tog hem årets byggnadspris 2008 i hård konkurrens av 15 andra nominerade bidrag.

Juryns motivering löd: "Väl genomförd och pietetsfull omvandling av två tjugotalsklassicistiska byggnadskroppar med både arkitektoniskt och kulturhistoriskt värde samt komplettering med två moderna radhuslängor som i kulör ansluter till de gamla byggnaderna."